Шановні клієнти!
З 24 лютого по 24 березня наша компанія оголошує кредитні канікули для своїх клієнтів.
У цей період штрафи за несплачені платежі не нараховуватимуться.
Дія кредитних канікул може буде подовжена в залежності від ситуації в Україні.

Бережіть себе і своїх рідних! Віримо в перемогу України!

Кредит і розстрочка - в чому різниця?

Кредит і розстрочка - в чому різниця?

Реклама магазинів техніки насичена вигідними на перший погляд умовами покупки речей в розстрочку, але на ділі це звичайний споживчий кредит. Така реклама часто зустрічається в Україні та інших країнах СНД, де закони чітко не регламентують норми щодо відстрочених платежів. Все це дозволяє супермаркетам побутової техніки та меблів маніпулювати поняттями, вносячи плутанину в головах споживачів про те, що вони по розстрочці нічого не переплачують. Чим відрізняється розстрочка від кредиту, як не дати себе обдурити, читайте нижче.

Що таке кредит

Під поняттям кредиту мають на увазі договір позики, який підписується між банком і клієнтом. Позичальник зобов'язаний повернути борг вчасно, сплатити відсотки і інші нарахування, якщо вони виникнуть. При порушенні умов угоди передбачені штрафи. Чим ще відрізняється кредит від розстрочки - заявку на кредитування зазвичай заповнюють в банку, а термін розгляду - від 15 хвилин до декількох днів.

Після підписання договору можна користуватися купленим товаром. Початковий внесок зазвичай не потрібний, графік погашення - до 3-5 років в залежності від суми кредиту. Скористатися всіма перевагами позики в банку можуть клієнти з гарною кредитною історією. Якщо були в минулому прострочення, немає офіційної зарплати, то буде відмова.

Що таке розстрочка

Договір на розбивку оплати вартості товару, який підписує магазин з покупцем - це розстрочка. Різниця між споживчим кредитом і розстрочкою в тому, що угода проходить протягом 30 хвилин без перевірки кредитного рейтингу. Підписується договір в день звернення, а товар відразу надходить в користування людини. Якщо не виходить оплатити борг, то розстрочка відрізняється від кредиту тим, що продукція повертається в магазин. У покупця є право поміняти товар на інший або зовсім відмовитися від нього, забравши вже сплачені гроші.

Ще відмінність кредиту від розстрочки в тому, що за програмою відстрочених платежів продається набагато менше товарних позицій, ніж в кредит. Договір підписується на термін до 2-18 місяців, передбачений початковий внесок, якщо плануєте брати дорогий товар. Переплата складає 0%. Якщо погашаєте борг, то тут різниці між розстрочкою і кредитом немає - штрафів не передбачено. Чим відрізняється кредит і розстрочка - ставленням продавця до кредитної історії, оплачувати товар з розбивкою на кілька платежів можна особам навіть з поганою кредитною історією. Приготуйтеся до того, що погасити борг потрібно в короткі терміни.

Небезпека розстрочок

Багато покупців вважають, що різниця між кредитом і розстрочкою в тому, що остання більш вигідна, ніж позика в банку, але це не завжди так. Банк в обох випадках бере участь, але договір з ним підписує магазин. Відрізняється розстрочка від кредиту тим, що відсотки за такі послуги вже включені в ціну товару, тому своєчасна оплата за товар може стати навіть менш вигідною, ніж звичайний споживчий кредит.

Легкість підписання договору розстрочки, на відміну від споживчого кредиту, не дає повного відчуття зобов'язань з погашення, тому про це легко забути. Саме тому програми на покупку побутової техніки або меблів - лідери в Україні в списках невиплачених кредитів.

Як не дати себе обдурити

При оформленні договору відмінностей між розстрочкою і споживчим кредитом немає, так як обидві сторони підписують угоду. Найважливіше вивчити кожен пункт договору. Пам'ятайте, що ніхто не має права підганяти клієнта при підписанні документів, тому рекомендуємо вивчити угоду будинку, щоб зрозуміти, яка різниця між споживчим кредитом і розстрочкою. Будь-які питання, які можуть виникнути, включаючи, в чому відмінність розстрочки від кредиту, краще задати банківського співробітнику, продавцям в магазині.

Визначити для себе - наскільки вигідні для Вас розстрочка і кредит, допоможе математичний розрахунок. Це дозволить швидко зрозуміти різницю між розстрочкою і кредитом. Підрахуйте витрати по кредиту, включаючи разові і постійні комісії, вартість послуг. Продавці і банки часто нав'язують додаткові пуслуги, тут як раз є відмінність розстрочки від кредиту. Якщо менеджери в банку пропонують додатково страховку, то магазин - встановлення програм, розширене сервісне обслуговування, тривалу гарантію та інші сервіси. Після підрахунків буде ясно, яка різниця між розстрочкою і кредитом.

Не дайте себе обдурити за рахунок звичайної підміни понять, не вірте рекламним гаслам. Недобросовісні продавці в магазинах часто пропонують кредити під виглядом вигідною розстрочки. Це приваблює довірливих українців, створює плутанину у них в головах. Якщо Вам пропонують для оформлення розстрочки звернутися до менеджера банку, який знаходиться відразу при магазині, то відмінностей між кредитом і розстрочкою не буде.

Переваги кредитування в ReCredit

Щоб не ламати голову над тим, в чому різниця між споживчим кредитом і розстрочкою, не брати позику на меблі або техніку під 700% річних, звертайтеся до фінансової компанії ReCredit. Наш головний офіс знаходиться в Києві - в БЦ «Хвиля».

Чому краще взяти кредит у нас:

  • Видаємо гроші на карту по 2-м документам - паспорт та ІПН.
  • Надаємо кошти приватним клієнтам і компаніям.
  • Термін погашення - рік.
  • Є онлайн-кредитування - до 30 тис. гривень.
  • Відсоток - 0,25% в день.
  • Готові запропонувати споживчий кредит до 100 тис. гривень.

З нами не потрібно підраховувати, в чому різниця між кредитом і розстрочкою, так як ми пропонуємо вигідні кредити з прозорими умовами погашення без додаткових комісій, сервісів і інших платних послуг.