Шановні клієнти!
З 24 лютого по 24 березня наша компанія оголошує кредитні канікули для своїх клієнтів.
У цей період штрафи за несплачені платежі не нараховуватимуться.
Дія кредитних канікул може буде подовжена в залежності від ситуації в Україні.

Бережіть себе і своїх рідних! Віримо в перемогу України!

Все про кредит онлайн на картку

Все про кредит онлайн на картку

Коли грошей немає, але вони дуже потрібні, то допоможуть онлайн кредити. З одного боку, це швидко і максимально зручно. Потрібно всього 2 документа - паспорт та ІПН, карта банку. У заявці на сайті слід вказати свої дані, почекати 15 хвилин і гроші з’являться на карті. Немає потреби кудись їхати, вистоювати черги в банку. З іншого боку, позику на карту - це дорого. Високі відсотки в такому випадку виправдані, якщо сильно потрібні позикові кошти і на короткий термін. Нижче розповімо де і як отримати кредитування онлайн, які є типи позик, а також дізнаємося про поради експертів в області ринку мікрокредитування.

Що таке онлайн кредит?

Позика на банківську карту - це швидкий і простий спосіб вирішити свої грошові проблеми. Раніше жителям України доводилося йти до відділення банку, спілкуватися з менеджерами, збирати пакет документів, надавати вичерпну інформацію про себе, місце роботи, суму зарплати. І не факт, що кредитна організація дасть добро на видачу грошей.

З розвитком ринку кредитування стали виникати МФО, які пропонують альтернативу споживчими кредитами - короткострокові мікропозики через інтернет. В Україні таких організацій багато - ФінХаб, Кешап, МаніВео, Море Грошей, Готівочка і СС Лоун. Якщо порівнювати їх з банками, то вони набагато лояльніше ставляться до своїх клієнтів, у яких зарплата нижче середнього рівня. Щоб закривати свої фінансові ризики, пов'язані з неповерненням кредитів, такі компанії змушені ставити високі відсотки по позиках.

Типи онлайн кредитування

Умовно всі послуги кредитування онлайн можна поділити на кілька груп, де кожна має свої відмінності. Такий поділ дозволяє людині вибрати саме ту позику, яка його дійсно влаштує.

Розглянемо основні типи онлайн кредитування:

  • Залежно від суми бувають великі, середні і дрібні кредити. До дрібних можна віднести позики до 5000 гривень, до середніх - до 20000 гривень, а до великих - понад 20000 гривень

  • По термінах видачі позики розрізняють короткострокові - до тижня, середньострокові - до року, довгострокові - від 12 місяців

  • Залежно від предмета кредитування. Якщо вам потрібен мобільний телефон, то не потрібно отримувати гроші через сайт. Є спеціально розроблені партнерські схеми між МФО, магазинами і позичальниками, так звані тристоронні договори. У цьому випадку оформлення заявки проводиться на товар, який хоче купити людина. МФО викуповує його в магазині, а після дає клієнтові у користування. Через деякий час потрібно повернути гроші разом з відсотками

  • Від виду кредитної організації. Видавати кредит онлайн на банківську карту в Україні можуть банки і МФО. У першому випадку доведеться поміщати відділення, навіть якщо людина отримала попереднє позитивне рішення по заявці онлайн. Мікрофінансові організації працюють набагато швидше

При виборі кредитора обов'язково вивчіть відгуки в мережі, перегляньте уважно сайт, дізнайтеся про всі методи шифрування інформації на сервісі, так як вам при заповненні заявки доведеться залишати свої особисті дані.

У чому відмінність між офлайн і онлайн кредитами?

Найголовнішою відмінністю між цими формами - наявність системи онлайн кредитування в мережі, через яку проходять всі операції.

Умовно всі процеси, пов'язані з кредитом, можна описати так:

  • Офлайн. Позичальник приходить в офіс з пакетом документів. Менеджери уточнюють інформацію, отримують заповнену анкету від клієнта. При позитивному рішенні підписує паперовий договір, видаються гроші готівкою або на картку
  • Онлайн. Схема кредитування проста. Заявку потрібно подати на сайті, при позитивному рішенні вивчити кредитний договір, пройти верифікацію особистості, отримати гроші на карту. Договір підписується за допомогою смс-повідомлення автоматично

При цьому отримання грошей проходить швидко. Не потрібно залишати офіс або будинок, щоб оформити онлайн кредит. В офлайн вся процедура займає багато часу.

Умови онлайн кредитування

Головними обмеженнями в сервісі кредитування онлайн є умови за віком, так як позичальнику має бути не менше 18 років на момент заповнення заявки на сайті. Потрібно також українське громадянство.

Схвалити кредит онлайн можуть на таких умовах:

  • Сума - до 20000 гривень
  • Без застави і поручителів
  • Не потрібно підтверджувати дохід
  • Кредитним компаніям не важлива мета отримання позики
  • Термін погашення - до 30 днів

Є послуга дострокового погашення без якихось штрафних санкцій.

Документи для кредиту

Щоб отримати позику, потрібно всього 2 документа:

  • Паспорт (ID-карту)
  • ІПН

Додатково можуть бути виставлені вимоги щодо надання додаткових документів, якщо онлайн заявка на мікрокредит на карту була заповнена з помилками. До них можна віднести довідку про доходи. Також цей документ попросять в обов'язковому порядку, якщо потрібно отримати від 20 000 гривень. Для дрібних позик знадобиться тільки сканкопію паспорта.

Кредитна історія

На будь-який онлайн консультації по кредитуванню представник мікрофінансової компанії скаже, що вони не перевіряють якість кредитної історії. І це частково правда. Справа в тому, що суть кредиту онлайн у швидкій видачі грошей, а БКІ за запитами від банку і МФО відповідає протягом 3-12 годин. Саме тому часу на вивчення фінансової порядності людини у МФО просто немає.

Але плюс мікрокредиту в тому, що при успішному закриття боргу можна підвищити свій кредитний рейтинг. Часто компанія йде назустріч клієнтам з поганою кредитною історією, але при своєчасній оплаті можна поліпшити свої дані в БКІ.

Як розрахувати і оформити позику

Розглянемо нижче як отримати вигідний кредит онлайн в МФО під низький відсоток:

  1. Вибрати компанію, яка пропонує новим клієнтам позики під 0% в день
  2. Пройти швидку реєстрацію на сайті
  3. Вказати термін і суму позики
  4. Заповнити дані анкети
  5. Додати до заявки карту банку, вказати номер телефону
  6. Пройти перевірку карти

При позитивному вирішенні вивчити кредитний договір, підписати його за допомогою введення одноразового коду, висланого на номер телефону або із застосуванням електронного підпису.

Як користуватися кредитом онлайн, оплата через інтернет

Якщо отримали не цільовий кредит онлайн на карту, то звітувати перед мікрофінансової компанією не доведеться. Єдине, що чекає компанія - своєчасне погашення кредиту онлайн. Важливо вчасно закривати свої борги, щоб не переплачувати організації неустойку. Компанія приймає оплату в своїх відділеннях готівкою, за допомогою переказу з карти, віртуального гаманця.

Штрафні санкції за позиками

Перед тим як оформити кредит онлайн через інтернет потрібно прочитати договір. Там будуть вказані ситуації, коли доведеться платити неустойку. Це може бути фіксована сума штрафу або пеня через прострочення по оплаті боргу. Зазвичай МФО використовують пеню в розмірі 1-2% в день від розміру заборгованості. Якщо санкції не діють, то кредитор звертається до колекторів або в суд.

Правове регулювання ринку мікрокредитування

Діяльність МФО регулюється ЗУ «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінпослуг». Для роботи потрібно отримати ліцензію, яку видають в Нацкомісії, яка виконує державне регулювання у сфері фінпослуг.

Плюси і мінуси мікрокредитування онлайн

На українському ринку кредитування працюють понад 600 МФО, їх кількість продовжує зростати.

Це пов'язано з наступними перевагами онлайн кредитування:

  • Зрозумілі, прозорі тарифи - немає прихованих платежів та комісій
  • Лояльне ставлення до позичальників - в 95% випадків видають позики
  • Робота 24/7 - як для видачі кредитів на карту, так і в плані допомоги клієнтам
  • Швидке прийняття рішення - потрібно почекати від сили 15 хвилин
  • Просте оформлення заявки і отримання грошей, сума автоматично зараховується на карту
  • Пролонгація кредиту, якщо не виходить вчасно закрити борг

Поряд з плюсами, є і мінуси онлайн кредитування:

  • Невеликий термін погашення - зазвичай позичальнику дається не більше 30 днів для закриття заборгованості.
  • Сума кредиту до 20000 гривень, причому нові клієнти отримують не більше 5000 гривень, що не завжди зручно.

В кінці можна додати про високий відсоток, але так як гроші погашаються протягом 7-30 днів, то переплата за цей період буде невелика.

Рекомендації по онлайн кредитами від наших експертів

Візьміть на замітку прості поради від експертів в області мікрокредитування, які допоможуть розумно використовувати позикові гроші від МФО:

  • Не беріть в борг для вирішення глобальних фінансових проблем, наприклад, на капітальний ремонт будинку, покупку авто та інші потреби. За такими кредитами краще звертатися в банк
  • Оцінюйте свої фінансові можливості реально, беріть тільки ту суму, яку 100% зможете віддати
  • Оформляйте кредит з оплатою після дати отримання авансу або зарплати, що дасть гарантію, що ви повернете борг вчасно
  • Уважно читайте договір, нехай навіть він в електронній формі, від цього він не втрачає своєї юридичної сили. Всі плюси програми будуть на сайті, а ось «підводні камені» знайдете в документі
  • Використовуйте кредитний калькулятор, щоб уточнити переплату по позиці
  • Не бійтеся відмовлятися від кредитів онлайн. Якщо є сумніви, то краще утриматися від позики, ніж потім платити неустойку

Система онлайн-кредитування - НЕ боргова яма, якщо позичальник правильно зважив свої фінансові можливості з поверненням позики. Мікрокредити часто можуть виручити в складній фінансовій ситуації, коли гроші потрібні до зарплати. Але ми радимо правильно оцінювати свої можливості, підходити до кредитування усвідомлено. Багато жителів України використовують позики від МФО постійно і вважають цю систему дуже зручною.